Az energetikai tanúsítvány jogszabályok 2024

  
  • 176/2008. (VI. 30.) az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló kormányrendelet

A rendelet meghatározza a tanúsítás pontos kereteit, hogy energetikai tanúsítvány mikor kell, kötelezően mit tartalmaz az enegergetikai tanúsítvány és az alátámasztó munkarész, kinek kell energetikai tanúsítványt biztosítani, energetikai tanúsítvány mikor nem kell.
Meghatározza, meddig tart a hiteles energetikai tanúsítvány érvényessége, ki lehet energetikai tanúsító, mik az energetikai minőség szerinti besoroláshoz az energiaosztályokban az épület energetikai követelmények.

Ez a jogszabály az, amit alkalmazni kell az épületenergetikai számításoknál. Az ebben a rendeletben meghatározott számítási módszer szerint készülnek az energetikai tanúsítványok, az energetikai számítások a pályázatokhoz, és az építési engedélyezési eljáráshoz szükséges energetikai számítások.

Ebben a rendeletben vannak meghatározva az épületenergetikai követelmények, amit az energiatanúsítás során az energiaosztályokba való besorolást meghatározzák.

Ez a jogszabály tartalmazza a számítási szabályok rendszerét, amit alkalmazni kell az épületenergetikai számítások során. A rendeletben meghatározott egységes szabályok szerint kell készíteni az energetikai tanúsítványokat, az energetikai számításokat pályázatokhoz, valamint az építési engedélyezési eljáráshoz szükséges hőtechnikai számításokat.

Ebben a rendeletben lettek meghatározva azok az épületenergetikai követelmények, amelyeket az energiatanúsítás során az energiaosztályokba való besoroláskor figyelembe kell venni.

A rendelet meghatározza, ki, milyen végzetségggel, gyakorlattal készíthet energetikai tanúsítványt.

A jogszabály több egyéb ügy mellettt a hiteles energetikai tanúsítvány nyilvántartás körülményeiről rendelkezik.

Az energetikai tanúsítvány jogszabályokról részletesen olvashat ide kattintva!

 

 

 

Elérhetőségek:

Hanis Ferenc

Építőmérnök, energetikai tanúsító

8200 Veszprém, Kiskőrösi u. 1/a

Mail: hanisne@gmail.com

Tel: 20 2204 702