Mit mutat meg az energetikai tanúsítvány?

 

Az energetikai tanúsítvány a referenciaépülethez viszonyítva mutatja meg az adott épület energiafogyasztását.

A tanúsítvány energetikai osztályba sorolása megmutatja milyen energiafelhasználású, és milyen energetikai állapotú az épület. Pontos viszonyítást ad arról, hogy mekkora lesz az üzemeltetési költség.

A tanúsítvány ajánlásokat is tartalmaz a korszerűsítésre, és az így megvalósítható magasabb energetikai osztályba sorolásra is.

 

Mit tartalmaz az energetikai tanúsítvány?

 
Az  energetikai besorolás A+++-tól  I-ig terjed.  Az A+++ energetikai besorolás a jelenlegi műszaki színvonalon elérhető legjobban energiahatékony épület. Az I besorolásúak a legrosszabb energetikai állapotú, régi épületek.
 
A számítási mellékletből megtudhatjuk a fűtött teret határoló falak szerkezetének rétegrendjét, a fűtési rendszer jellemző tulajdonságait.
 
Az energetikai vizsgálat során az energiatanúsítvány javaslatot ad az ingatlan energiahatékonyságának javításához szükséges változtatásokra is.
Az  energetikai besorolás AA++-tól  JJ-ig terjed. Elsősorban megmutatja az épület energia fogyasztását, amiből a várható üzemeltetési költségekre lehet következtetni. Az AA++ energetikai besorolás a jelenlegi műszaki színvonalon elérhető leginkább energiahatékony épület. A JJ besorolásúak a legrosszabb állapotú, régi épületek.
 
A számítási mellékletből megtudhatjuk a fűtött teret határoló falak szerkezetének rétegeit, a fűtési rendszer jellemzőit.
 
Az energetikai vizsgálat során a tanúsítvány – amennyiben indokolt – javaslatot ad az ingatlan energiahatékonyságának javításához szükséges változtatásokra is.

 

 

 

Elérhetőségek:

Hanis Ferenc

Építőmérnök, energetikai tanúsító

8200 Veszprém, Kiskőrösi u. 1/a

Mail: hanisne@gmail.com

Tel: 20 2204 702